Bug?? Background of ItemTemplates with non rectangular root elements

Sep 21, 2008 at 1:18 AM
Hi guys
In the item template that I have defined, the elements that make up the template is an Ellipse.
Now the left side of the item is fine (as in it has a transperent background) but the right side shows has a black background just as if I had set the ellipse inside a border with a black background.
You can see the effect that I am refering to if you us the TestDataTemplate change it to the following:

<DataTemplate x:Key="TestDataTemplate" DataType="{x:Type sys:String}">
    <Ellipse Fill="Red" />
</DataTemplate>

Cheers
Anthony
Sep 22, 2008 at 2:24 PM
Just wondering if anyone has any ideas on this one?
Cheers
Anthony
Coordinator
Sep 22, 2008 at 5:31 PM
Edited Sep 22, 2008 at 5:32 PM
The only way around is depth sorting the models from farthest to camera to closest. Have a look at this article: http://blogs.msdn.com/pantal/archive/2007/07/23/sorting-for-wpf-3d-transparency.aspx
Sep 22, 2008 at 11:39 PM
Hi thinks for your reply.
I just had a look at this post http://blog.pixelingene.com/?p=207 and what you said you have left out. 2 of the 3 things mentioned are just what I am after. Here http://www.codeplex.com/Thread/View.aspx?ProjectName=fluidkit&ThreadId=28113 you mention you will be working on the next version soon. Is there any plans for a release soon??
Cheers
Anthony
Coordinator
Sep 23, 2008 at 1:26 PM
Hi Anthony,
        Thanks for your interest. I am pretty caught up right now and have some deadlines to meet. Not sure if I can give you a timeline :(